mc.villagercraft.nl

0 spelers online

Discord Server

Meer dan 1000 gebruikers

Regels

VillagerCraft is een plek waar iedereen zichzelf moet kunnen vermaken. Houd dus rekening met iedereen wanneer je iets doet of zegt. Vermijd gedrag waardoor anderen zich mogelijk niet welkom of oncomfortabel voelen.

● Iemand verwijten/beoordelen/anders behandelen op basis van geslacht, ziekte, aandoening of afkomst is ten strengste verboden.

● Het is niet toegestaan om andere spelers lastig te vallen.

● Het is niet toegestaan om beledigende gebruikersnamen of skins te gebruiken.

● Het is niet toegestaan privégegevens van iemand anders te delen, niet in de chat en ook niet via privébericht.

● Plaats geen ongepaste dingen in de chat en bouw geen ongepaste bouwwerken.

● Dingen stelen of kapot maken van iemand anders mag niet.

● Oogst geen farms die niet van jou zijn tenzij je toestemming hebt.

● Dood of laat geen dieren vrij die niet van jou zijn.

● Iemand proberen te doden met welke methode dan ook mag niet.

● Indien iemand jou grieft, ga dan naar staff en grief niet terug.

Elke hack client of mod die jou een oneerlijk voordeel geeft, is niet toegestaan. Maak dus ook geen gebruik van exploits, meld dit direct bij een stafflid. De volgende mods zijn toegestaan:

 • Badlion [CLIENT]
 • Lunar [CLIENT]
 • Optifine
 • MiniMap [GEEN GROT VISIE / XRAY]
 • Shaders
 • Inventaris Organisatie
 • ReplayMod
 • Macros [GEEN AUTOCLICKERS]

 • ● Maak geen gebruik van bugs of glitches. Meld deze direct bij een stafflid!

  ● Reclame maken aan andere spelers voor andere servers is ten strengste verboden.

  ● Dit geld ook voor Discord chat en privéberichten en een Discord status, of andere platformen verbonden aan VillagerCraft.

  ● Het is ook niet toegestaan om reclame voor VillagerCraft te maken op een andere server.

  ● Een link naar youtube mag enkel indien er geen reclame naar andere servers op staat.

  ● Donaties worden nooit vergoed of teruggeven.

  ● Wij hebben het recht om ranks te allen tijde te wijzigen of te stoppen.

  ● Het is niet toegestaan om exclusieve ranks te vragen. Wij hebben geen Youtube Ranks.

  ● Geef geen items weg als erop staat dat het niet toegestaan is.

  ● Behandel staffleden altijd met respect.

  ● Ga niet in de publieke chat in discussie met staffleden.

  ● Staff helpt spelers niet met hun staff powers (worldedit, time, etc)

  ● Het is niet mogelijk een teruggave te krijgen voor bugs of glitches.

  ● Verdoe niet nodeloos onze tijd.

  ● Let er op dat ieder stafflid handelt op hun eigen manier. Wanneer je het ergens niet mee eens bent, meld dit dan bij de Owner.

  Zelfgemaakte mobfarms zonder spawner zijn niet toegestaan. Bij twijfel kun je het beste een stafflid benaderen.

  ● AFK-machines zijn niet toegestaan en worden verwijderd.

  ● Bouw minimaal 100 blokken van een andere speler af. (Uitzondering: 200 blokken van een geclaimd project)

  ● Het is niet toegestaan met meerdere accounts (alts) online te zijn en slots in te nemen.

  ● Je bent verantwoordelijk voor je eigen account.

  Lag wordt niet veroorzaakt door één persoon, het wordt veroorzaakt door ons allemaal. Sommige veroorzaken meer lag dan anderen, maar we kunnen er allemaal voor zorgen dat de lag niet toeneemt. Onthoud dat je niet iemand anders mag beschuldigen van lag. Als je denkt dat het aan iemand zijn bouwwerken ligt, vertel het dan aan een stafflid in privé. Als je specifieke vragen hebt is staff er altijd om je te helpen. Vooral als je redstone creaties wilt maken is het handig om het eerst aan staff te vragen / goed te laten keuren.


  [1] Mobs zijn de #1 oorzaak van lag. Ze kunnen ontzettend zwaar zijn voor de server en zijn ook de oorzaak van lag waar iedereen aan bijdraagt. Houd daarom niet meer mobs dan nodig, dus ook geen passive mobs zoals dieren.

  ● Het zou fijn zijn als je ongewenste mobs verwijderd zodat je het aantal mobs zo laag mogelijk houd.

  ● Bekijk welke villagers je gebruikt of niet, sommige kun je voor veel dingen gebruiken en anderen zijn juist onnodig. Je mag alleen 'infinite' villager breeders gebruiken indien je hun eten limiteert.

  ● Je hebt slechts twee schildpadden nodig om te breeden, als schildpadden eieren hebben gelegd kunnen ze daarna meteen weer nieuwe eieren leggen, houd daarom gelieve niet meer dan twee volwassen schildpadden in je farm.

  ● Onderhoudt niet meer dieren in je base dan dat je er nodig hebt. Hoe minder dieren in een farm hoe minder lag op de server.


  [2] Hoppers veroorzaken veel lag omdat ze checken op items, ook als er geen items in de hoppers zit, dus gelieve het gebruik van hoppers te minimaliseren.

  ● Als je items via een verticale lijn aan hoppers verplaatst, probeer ze af te wisselen met enkele kisten. Het bespaard zowel iron als server lag.

  ● Opslag systemen waar random items in worden gedropt die vervolgens naar de goede kist worden gebracht moeten worden vermeden omdat ze waarschijnlijk een situatie veroorzaken die bijzonder belastend is. Meer specifiek: een hopper die items in een volle kist probeert te drukken die niet in de kist zitten OF een hopper die items uit een kist probeert te halen om te stacken, maar geen van de items in de kist komt overeen. Mythe: Droppers/Furnaces boven op hoppers verminderen lag. Droppers bovenop hoppers verminderd geen lag en furnaces laggen van zichzelf al een beetje, dus gebruik ze niet onnodig.

  ● Gebruik water bij het verplaatsen van items over lange afstanden.

  ● Gebruik inplaats van hoppers, water voor het verzamelen van de gewassen.


  [3] Redstone constructies zullen van nature wat lag veroorzaken, maar er zijn dingen die je kan doen om dat te verminderen.

  ● Groter is niet altijd beter. Probeer farms van redelijke grootte te maken en niet groter. Bedenk hoeveel je nodig gaat hebben van die resource.

  ● Denk ook om het design die je gebruikt, als je een farm hebt met een heleboel pistons die je gewassen automatisch breken, kan je het dan niet zo maken dat de pistons één om één worden geactiveerd? Kan je slijmblokken gebruiken zodat je maar één piston en één observer nodig hebt voor elke 12 planten in plaats van één per plant? Minimaliseer hoeveel redstone tegelijkertijd bezig is.

  ● Maak je machines zo dat ze uit staan zolang ze niet gebruikt worden.

  ● Als je een minecart met een kist/hopper(trechter) of items te vervoeren, zorg ervoor dat ze automatisch stil komen te staan als er geen items te vervoeren zijn.

  ● Je kan de minecart zo instellen om alleen na een oogst alles op te halen en bij een auto-smelter hoeven de minecarts ook niet constant de fornuizen te vullen als er niks is om te smelten.

  ● Redstone klokken hoeven ook zelden de hele tijd aan te staan. Bijvoorbeeld, een dropper die items in de lava gooit kan zo gemaakt worden dat die pas geactiveerd wordt zodra er items in de dropper zit en niet als die leeg is.